Search This Blog

SPM '11

Hey yaw!
Aten nak kongsi cerite tentang perjalaan Aten semasa menduduki Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Hari pertama SPM, 14/11/11 Aten memduduki peperiksaan Bahasa Melayu (BM). Hehe, fikir senang ke nak ambik exam BM ni. Susah jugak. Tapi, apa yang di SPOT alhamdulillah, sedikit sebanyak ade yang masuk. BM ade 2 paper. Hari pertama exam, memang rase cuak. Sebab, first time ambik exam besar macam ni kan. Die tak rase macam UPSR and PMR. SPM ni lain sangat. So, hari pertama tu, sangat cuak. Hari ke-2 pula, Aten exam Bahasa Inggeris (BI). BI pun ade 2 paper. Hari ke-3, Aten exam Sejarah. Sejarah ade 2 paper juga. Antara BI dan sejarah ni. Aten rase, Aten suke jawab sejarah. Aten tak sangke sejarah Aten boleh jawab better then BI. Maybe sejarah banyak masuk soalan macam KBKK kot. That's why la rase macam sengan sikit. hee~ Hari ke-4 pula Aten exam Mathematics. Maths, ade 2 paper jugak. Paper maths Aten macam tak yakin la. Aten tak tau kenape Aten takut sewaktu jawab exam maths ni. Cuak sangat. Mudah-mudahan, okey la kan. Lepastu, hari ke-5, Aten exam Pendidikan Islam (PI). Alhamdulillah, subjek ni Aten boleh jawab dengan tenang.. Hari ke-6 pula Aten exam ADDITIONAL MATHEMATICS! OMG~~~ Paper ni Aten sumpah, memang Aten tak dapat nak jawab dengan tenteram. Aten tak tau ape result yang Aten akan dapat nanti. Hurmmm... The next day, dah mula exam Science subject, Physics. Subjek ni ade 3 paper. So, sampai ke petang Aten dok kat sekolah untuk jawab paper ni. Hari ke-8 pula Aten exam Chemistry. OMG, this is killer subject same like ADD MATHS. Aten tak suke bila dapat tau yang Chemistry masuk SALT. Aten macam 'HUH?'. But, Aten jawab je ape yang Aten dapat jawab. And the LAST DAY, Aten exam Biology :) Aten macam semangat sikit nak jawab Bio ni. Tak tau kenape. Maybe last paper kot. Hahaha. keadaan kat sekolah pun dha macam tak ade SPM dah hari tu. Padahal, exam tak mule lagi. Cuak tu still ade. Tapi, semangat nak merdeka tu lebih. KuangKuangKuang!!!! Habis je exam Bio ni, semue orang HAPPY TAHAP GABAN. Ape lagi menconteng baju la. Aten semangat giler kot bab nk mencontang baju ni. Hehe. Tapi, sebelum majlis menconteng baju ni berjalan, semue orang kene hantar buku text dulu. Mase ni kan, hahaha lawak kot. Semmue orang muke HAPPY. Time terime buku dulu tak ade pula buat muke HAPPY macam tu. Hahaha. Dah dah. Aten nak tujuk sikit sebanyak gambar yang dapat di snap oleh pengawas yang menjaga kami :) JUMMMMM~






So, thanks coming and please come again. Hahaha ;)

Salam Sayang;
NABIHAH Z

No comments:

Post a Comment